Blog o dobrej literaturze, poezji, o miłości do słowa pisanego

Wydawnictwo Kobiece

piątek, 04 listopada 2016

 

 

 

Propozycje na listopadowe, długie wieczory. Pamiętajcie również, że ani się obejrzycie, a będzie grudzień i zacznie się szał świątecznych zakupów! Nasze książki mogą być również świetnym prezentem pod choinkę - nie zwlekajcie i zamówcie już dziś!

"Złota godzina" Sara Donati

 PREMIERA: 14.11.2016

 

NAPISANA Z ROZMACHEM EPICKA SAGA O DWÓCH LEKARKACH SZUKAJĄCYCH SWEGO MIEJSCA W ŚWIECIE, W KTÓRYM REGUŁY GRY USTALAJĄ JEDYNIE MĘŻCZYŹNI

Dwie kuzynki – Anna i Sophie Savard – nigdy nie żyły w konwencjonalny, tradycjonalistyczny sposób. Osierocone w dzieciństwie, były wychowywane przez owdowiałą ciotkę Quinlan w ich ukochanym Waverley Place w centrum Manhattanu. Mimo że bardzo się od siebie różnią – Anna jest odważna i wygadana, ma jasną karnację i ciemne włosy, Sophie zaś to spokojna i pełna wdzięku młoda kobieta, o ciemno-miodowym kolorze skóry oraz kasztanowych włosach – obie łączy ta sama historia, więzy krwi oraz dążność do przełamywania norm i konwencji.

Anna jest chirurgiem, Sophie zaś – położną. To jednak niełatwy czas dla kobiet lekarek. Jest rok 1883, Nowy Jork. Oszałamiające bogactwo współistnieje z niewyobrażalnym ubóstwem, a społeczeństwo przechodzi ogromne zmiany. Z jednej strony miasto rozwija się w zawrotnie szybkim tempie, z drugiej – wpływy zyskują obrońcy wiktoriańskiej moralności. Na drodze kobiet staje Anthony Comstock – niebezpieczny człowiek, który celem swojego życia uczynił zwalczanie wszelkich przejawów nieprzyzwoitości, zwłaszcza aborcję. Mimo tych przeciwności losu Anna i Sophie kochają swoją pracę. Robią wszystko, by zwalczać nierówności społeczne i pomagać uciśnionym kobietom.

CZY JEDNAK ODWAGA I MIŁOŚĆ WYSTARCZĄ, BY KOBIETY ODNIOSŁY W TEJ WALCE SŁUSZNE ZWYCIĘSTWO?

„Drogie panie, oto opowieść o dwóch siostrach, Annie i Sophie Savard, lekarce i położnej, które w wiktoriańskiej i pełnej społecznych podziałów XIX-wiecznej Ameryce walczą o prawo kobiet do leczenia i do swego ciała. Wielu pseudomoralistów gardzących kobietami i traktującymi je instrumentalnie robi niemal wszystko, by im w tej walce przeszkodzić. Brzmi znajomo? To dopiero początek tej świetnie napisanej, fascynującej i tylko z pozoru dziejącej się wiele lat temu, bo nadal niestety aktualnej, historii…” – Karolina Korwin-Piotrowska

„W czasach, gdy kobiety w Polsce znowu muszą walczyć o prawa do swojej podmiotowości i zdrowia, książka Sary Donati staje się ciekawym punktem odniesienia. XIX-wieczny Nowy Jork to miejsce niebezpieczne dla kobiet, które chcą decydować o swoim życiu – Nowojorskie Towarzystwo na Rzecz Walki z Występkiem zwalcza wszystko, co kojarzy się z edukacją seksualną czy świadomym macierzyństwem. Dwie młode lekarki, które chcą walczyć o życie swoich pacjentek muszą wejść w konflikt z tą wpływową siłą. I choć Donati opowiada o zamierzchłych czasach, trudno nie odnieść wrażenia, jak niewiele się zmieniło, niestety.” – Anna Dziewit-Meller

 

 

"Sekretna zima Jaśminy"  Adrianna Trzepiota 

 PREMIERA: 14.11.2016

 

OPOWIEŚĆ, W KTÓREJ PŁATKI ŚNIEGU SĄ TŁEM DLA OGROMNEJ KOBIECEJ SIŁY I PRZENIKLIWEJ INTUICJI  

Sekretna zima Jaśminy to przeniesiony na stronice powieści czar urokliwych, przykrytych zimowym puchem, mazurskich zakątków. Tytułowa Jaśmina to kobieta o podwójnej naturze. Obdarzona niezwykłą intuicją bohaterka od zawsze czuje, że mieszka w niej duch tajemniczej Wilczycy. Dzięki swoim umiejętnościom Jaśmina widzi i słyszy więcej niż zwykli ludzie, co pozwala jej podążać drogą dyktowaną przez serce.

Ta świąteczna opowieść zaczyna się w chwili, kiedy Jaśmina znajduje się na zakręcie życia, w którym nic nie układa się po jej myśli. Nie radzi sobie z mężem, własnymi emocjami i trudnymi konsekwencjami wyborów podjętych w przeszłości. Wkrótce wyrusza na spotkanie z charyzmatyczną szeptuchą do podlaskiej wsi, gdzie liczy na pomoc w rozwiązaniu swoich problemów.

Na miejscu zanurza się w magiczny świat ludowych rytuałów, które przynoszą jej ukojenie i nadzieję. Pewniejsza i bogatsza w pozazmysłowe doświadczenia wyrusza ku nieuniknionej konfrontacji z rzeczywistością. Aby odnaleźć spokój, którego tak bardzo pragnie, Jaśmina będzie musiała zmierzyć się nie tylko ze śnieżycą, ale i demonami przeszłości. Na jej drodze niespodziewanie pojawi się tajemniczy leśniczy Bojan, który pod maską oziębłości skrywa przejmującą historię. Między dwojgiem zranionych ludzi narodzi się magiczna nić porozumienia.

Mimo zimowej zawieruchy coraz bardziej zagubiona Jaśmina rozpaczliwie usiłuje poukładać życie na nowo. Nadzieja przyjdzie do niej w Wigilijną Noc, kiedy pod mazurskim roziskrzonym niebem Jaśmina odnajduje wreszcie klucz do prawdy ukrytej w najgłębszych zakamarkach jej serca.

 Wspaniała i klimatyczna opowieść przywołująca świąteczną atmosferę i pokazująca, że na szczęście nigdy nie jest za późno.

"Świąteczna kafejka" Amanda Prowse

PREMIERA: 14.11.2016

 

OPOWIEŚĆ O UTRACONEJ MIŁOŚCI ODKRYTEJ W ROMANTYCZNEJ SCENERII ŚNIEŻNEGO EDYNBURGA

Bea nie wierzy w tak zwane drugie szanse. Jest 53-letnią wdową, która musi zmierzyć się z faktem, że już na zawsze pozostanie samotna. Nie mogąc sobie poradzić z nieukojonym żalem i ogromnym poczuciem lęku, ucieka w ciężką, tytaniczną pracę, poświęcając się bez reszty prowadzeniu własnej kawiarni. W krótkim czasie zyskuje ona miano miejsca, w którym można zjeść najlepsze w Sydney ciasto marchewkowe.

Pewnego dnia kobieta otrzymuje wiadomość mailową od poznanej na forum właścicielki kafejki z Edynburga. Nowa znajoma namawia Beę do przyjazdu do Szkocji na Boże Narodzenie. Bohaterka zgadza się i wraz z ukochaną wnuczką Florą wyruszają w podróż, która już na zawsze odmieni ich życie.

W magicznej scenerii romantycznego Edynburga, wśród urokliwych, pokrytych śnieżnym puchem zakątków, Bea odkryje sekrety przeszłości, o których od dawna próbowała zapomnieć…

WZRUSZAJĄCA HISTORIA O MIŁOŚCI – W SAM RAZ NA NADCHODZĄCE ŚWIĘTA

„Wprawdzie książek z tytułem święta nie brakuje na naszym rynku wydawniczym, jednak ta opowieść – wyjątkowo ciepła, rodzinna i chwytająca za serce – ujęła mnie już od pierwszych stron” – Closer

 

"Być jak Audrey Hepburn" Mitchell Kriegman

 PREMIERA: 18.11.2014

 

Opowieść o tym, jak jedna mała czarna może całkowicie zmienić życie młodej dziewczyny…

19-letnia Lisbeth ucieka od monotonii życia codziennego, oglądając filmy z Audrey Hepburn w roli głównej. Na co dzień pracuje w miejscowym barze jako kelnerka, jednak to zajęcie nie daje dziewczynie żadnych perspektyw na dalszy rozwój.

Pewnego dnia otrzymuje rewelacyjną wiadomość od swojej przyjaciółki Jess –stażystki w Metropolitan Museum of Art w Nowym Jorku. Okazuje się, że na najważniejszym wydarzeniu modowym Met Gala, odbywającym się przy udziale nowojorskich celebrytów i rekinów biznesu z Wall Street, zostanie wystawiona pierwotna wersja legendarnej sukienki od Givenchyego, którą miała na sobie Audrey Hepburn w filmie Śniadanie u Tiffany’ego. Lisbeth, długo się nie zastanawiając, wyrusza w podróż do Wielkiego Jabłka.

Już na miejscu, w tajemnicy przed wszystkimi, a także dzięki pomocy Jess, Lisbeth przymierza słynną suknię. Dodatkowy makijaż i fryzura à la Audrey Hepburn sprawiają, że część osób bierze bohaterkę za elegancką i prominentną celebrytkę.

Wkrótce, dzięki sukienkom vintage swojej babci oraz modowej smykałce Jess, Lisbeth odnosi niebywały sukces w elitarnej socjecie Manhattanu, skupiając na sobie uwagę księżniczki popu Tabithy Eden oraz wpływowego ZK Northcotta, następcy potentata gazowego. Jednak w niedługim czasie Lisbeth przekonuje się, że jej nowe życie – pełne zaskakujących zwrotów akcji – wcale nie jest usłane różami, zaś ludzie, którzy przebywają w jej otoczeniu, mają wobec niej podejrzane zamiary. Młoda kobieta będzie musiała się zastanowić, co tak naprawdę liczy się w życiu: znajomość z reprezentantami nowojorskiej elity czy może relacje z tymi osobami, które znają prawdziwą Lisbeth.

Nowojorski blichtr, ciemne sekrety socjety Manhattanu oraz powiew wielkiego świata glamour…

Idealna powieść dla fanek Audrey Hepburn oraz dla każdej kobiety, która pragnie choć na chwilę wyrwać się z codziennej, przytłaczającej rzeczywistości!

„To książka dla każdej kobiety, która wierzy w magiczną moc doskonałej sukni. Kriegman stworzył pełną uroku baśniową opowieść, która została napisana tak sprawnie, że każda kobieta ją czytająca bez trudu wczuje się w przeżycia młodej Lisbeth. Być jak Audrey Hepburn z pewnością zyska uznanie szerokiej publiczności” – Julie Cross, bestsellerowa autorka Burzy

 

"Cytrynowy sad" Luanne Rice

Premiera: 25.11.2016

 

Chwytająca za serce, ponadczasowa historia miłosna przesycona zniewalającym zapachem morza i cytrynowego sadu.

Ciepła opowieść o sile współczucia osadzona w zjawiskowej scenerii urokliwych Gór Santa Monica

Minęło już pięć lat, od śmierci córki i męża Julii, którzy zginęli w tragicznym wypadku samochodowym. Mimo upływu czasu kobieta nadal nie może się pogodzić z utratą najbliższych. Kiedy przyjeżdża w odwiedziny do swego wuja w Malibu, jedyne czego pragnie, to zaznać świętego spokoju i zapomnieć o dręczącym ją żalu i smutku.

Pewnego dnia poznaje przystojnego Roberto – imigranta meksykańskiego pochodzenia pracującego w cytrynowym sadzie wujka Julii. Kobieta dostrzega w mężczyźnie bratnią duszę, która również cierpi po stracie ukochanej osoby. Dziwnym trafem okazuje się, że córeczka Roberto zaginęła dokładnie pięć lat temu i od tamtej pory ślad po niej zaginął.

CZY JULIA I ROBERTO ODNAJDĄ W SOBIE SIŁĘ, BY NA NOWO OTWORZYĆ SWOJE SERCA I ZAZNAĆ UCZUCIA NAMIĘTNEJ MIŁOŚCI?

CZY TRAGICZNE PRZEŻYCIA, JAKICH OBOJE DOŚWIADCZYLI, ZBLIŻĄ ICH DO SIEBIE?

CZY ROBERTO ODNAJDZIE SWOJĄ UKOCHANĄ CÓRECZKĘ?

Zjawiskowa opowieść o sile miłości, potędze współczucia oraz wiary w moc budowania wszystkiego od nowa…

 

"Połączeni. Znajdź mnie" Laurelin Paige


 PREMIERA: 25.11.2016

 

KONTYNUACJA LOSÓW DUETU, KTÓRY NADAŁ POJĘCIU „EKSTAZA” NOWY WYMIAR 

SPIN-OFF UWIKŁANYCH – NAJBARDZIEJ ZMYSŁOWEJ TRYLOGII WSZECH CZASÓW!

Zacząć wszystko od nowa. Zamknąć stare rozdziały. Nie pamiętać! Ale czy tak się da?

Gwen Anders zaczyna pracę w klubie Sky Launch, aby zapomnieć o swoich trudnych doświadczeniach i rozpocząć nowe życie. Wkrótce okazuje się jednak, że to nie lada wyzwanie… Jak zapomnieć o JC – mężczyźnie, które nauczył Gwen nowej definicji słowa „miłość”? Doskonale wie, że zakochanie się w nim było zakazanym owocem, na który bezwiednie się skusiła… Teraz zrobi wszystko, by nie stracić ukochanego.
Czy Gwen powinna karmić się nadzieją, że uczucie JC pokona granice odległości? Że w końcu znajdą do siebie drogę? Czy to tylko ułuda? 

NIEOKIEŁZNANA ŻĄDZA, KTÓREJ NIE DA SIĘ POWSTRZYMAĆ…

„Ta książka kipi od seksu i prowokacji. Chemia między Gwen a JC jest tak silna, że aż zapiera dech w piersiach” – Melanie Harlow, bestselerowa autorka „USA Today”

„Oszałamiająca! Epicka! Zniewalająca! Przepełniona pasją! Czysta perfekcja!” – Shayna Renee, ceniona blogerka literatury erotycznej i miłosnej z „Shayna Renee’s Spicy Reads”

 


piątek, 23 września 2016

 

 

 

Witamy złotą porę roku! Zapewniamy, że ta jesień będzie barwna i pełna wspaniałych wydarzeń. Pracujemy nad pięknymi powieściami, które z pewnością umilą Wam długie, jesienne wieczory. Sprawdźcie, co czeka na Was w ciągu najbliższych tygodni :-)

Dziecko wspomnień 

Steena Holmes

 

 

Książkę znajdziecie:

http://www.wydawnictwokobiece.pl/produkt/dziecko-wspomnien/#

 

GDY PRZESZŁOŚĆ TRZYMA KLUCZ DO NAJWIĘKSZYCH SEKRETÓW…

Brian jest zachwycony, gdy dowiaduje się, że jego żona Diana jest w ciąży. Pora na dziecko nie jest jednak najlepsza – Diana właśnie otrzymała awans w pracy, a Brian musi jechać do Londynu pomóc przy otwieraniu nowego biura.

Rok później Diana nie potrafi sobie wyobrazić życia bez swej pięknej córeczki Grace. Bije się z myślami, czy wracać do pracy – tak niechętnie zostawia dziewczynkę samą. Sprawy komplikuje to, że Brian musiał zostać w Londynie na dłużej, niż wcześniej przewidywali. Kiedy Diana zaczyna zauważać dziwne zachowanie najbliższych, uświadamia sobie, że nie wszystko jest takie, jakie się wydaje. Czyżby chodziło o straszne, niewyjaśnione do tej pory zdarzenia z przeszłości?

THRILLER, KTÓRY TRZYMA W NAPIĘCIU AŻ DO OSTATNIEJ STRONY…

KSIĄŻKA ZNALAZŁA SIĘ W FINALE PLEBISCYTU USA BEST BOOKS AWARD IN GENERAL FICTION

Poruszający do głębi dramat psychologiczny – „Kirkus Reviews”

Nakreślona z rozmachem opowieść o macierzyństwie, miłości oraz o tym, kim naprawdę jesteśmy – Allison Winn Scotch, autorka książki „Wszystko, czego pragnę”

Steena Holmes dorastała w niewielkim kanadyjskim miasteczku. Ukończyła studia licencjackie z zakresu teologii. Jest laureatką nagrody Indie Excellence Award, a także bestsellerową autorką „USA Today”. Mieszka w Calgary z mężem i trzema nastoletnimi córkami. Uwielbia o poranku podziwiać Góry Skaliste. Uzależniona od podróży, dobrej kawy i czekolady.

 

 

Współczesna bogini

Roxana Bowgen

 


Książkę znajdziecie:

http://www.wydawnictwokobiece.pl/produkt/wspolczesna-bogini/#

 

JAK NIE DAĆ SIĘ SŁABOŚCIOM I PROBLEMOM I OBUDZIĆ DRZEMIĄCY W NAS POTENCJAŁ…

PORADNIK DLA ODWAŻNYCH I NOWOCZESNYCH KOBIET, KTÓRE PRAGNĄ PRZEJĄĆ STER NAD WŁASNYM ŻYCIEM

Czytałaś już mnóstwo poradników, ale zawsze czegoś Ci brakowało?

Szukałaś wsparcia i motywacji, ale nie wiedziałaś gdzie szukać?

Koniec z zadawaniem sobie pytań! Czas na odpowiedzi! Głęboko skrywane pokłady energii zostaną odkopane, jeśli weźmiesz się w garść i podejmiesz śmiałe kroki! Zacznij od przeczytania nietuzinkowej kompozycji, na którą składa się inspirująca biografia niezależnej kobiety oraz szereg wskazówek, którymi powinnaś się kierować, aby obudzić potencjał! 

Roxana Bowgen nigdy nie stała w miejscu. Pasjonatka podróży wychowała się Peru, dorastała w Beverly Hills, a obecnie mieszka w Connecticut. Wyprowadzki nie były dla niej problemem, gdyż dalekie wyprawy to jej pasja, którą wykorzystuje z zapałem do pomagania innym. Zajmowała się handlem, pośredniczyła w obrocie nieruchomościami, organizowała programy pomocy dla krajów Trzeciego Świata. 

Współczesna bogini to zapis doświadczeń Roxany, które kobieta sprawnie wykorzystuje do motywowania i zachęcania do poszerzania horyzontów.Fenomenalny memoir z przesłaniem wyprzedza inne poradniki, budując motywacyjne przesłanie na fundamencie autentycznych doświadczeń. 

Jesteś tym, co wyrażają Twe myśli. Oto przekaz, który płynie z książki Roxany Bowgen. A zatem przejdźmy do sedna sprawy: o czym teraz myślisz? – Donna Moffly, Moffly Media

Cudownie napisany poradnik łączący dojrzałą prozę oraz duchowe przesłanie. Ta książka z pewnością stanie się w przyszłości klasycznym dziełem opisującym to, w jaki sposób wykorzystać swój największy potencjał i zacząć żyć pełnią życia – Nicole Gabriel, autorka książki Finding Your Inner Truth”

Przesłanie zawarte w książce Roxany Bowgen? Możemy zmienić w życiu wszystko, co tylko zechcemy. Trzeba tylko wsłuchać się w swój wewnętrzny głos – Dana Arias, autorka książki „Giving Silence a Voice”, coach, profesjonalna mówczyni

 

Ryżowy podarunek

Francisco Azevedo

 


Książkę znajdziecie:

http://www.wydawnictwokobiece.pl/produkt/ryzowy-podarunek/#

 

WYRAFINOWANA, PO MISTRZOWSKU SKONSTRUOWANA POWIEŚĆ, KTÓRĄ SMAKUJE SIĘ NICZYM NAJLEPSZY DESER

Oto urzekająca liryzmem i ciepłem powieść, opowiadająca losy trzech pokoleń pewnej rodziny, która w swej kuchni posiada pewien sekretny składnik przyciągający szczęście…

Jest początek XX stulecia. José Custódio i Maria Romana, świeżo upieczeni nowożeńcy, wyruszają do Brazylii, w podróż ku lepszej przyszłości. Mają ze sobą szczególny podarunek. Podczas przygotowań do uroczystości celebrującej setną rocznicę ślubu tych dwojga ich najstarszy syn Antonio, który już sam ma wnuki, dokonuje swoistej retrospekcji i przygląda się życiu swoich rodziców, cioci, braci, dzieci oraz wnuków.

Antonio doskonale wie, że rodzina to trudny orzech do zgryzienia oraz że o szczęście trzeba dbać dzień w dzień, jednak ta, do której sam należy, różni się od innych posiadaniem pewnego sekretnego składnika szczęścia: woreczka magicznego ryżu wręczonego rodzicom Antonia w dniu ich ślubu. To dzięki temu talizmanowi, którego magia jest tak stara jak świat, rodzina głównego bohatera nie załamuje się w czasach najtrudniejszych prób i ogromnych problemów.

Przepięknie utkana opowieść o mądrości przeszłych pokoleń oraz nierozerwalnych więzach rodzinnych…

 „Ta powieść przywołuje smaki Brazylii… z pewnością zachwyci fanów literatury południowoamerykańskiej” – Booklist

 

Cytrynowy sad

Luanne Rice

 

 

Książkę znajdziecie:

http://www.wydawnictwokobiece.pl/produkt/cytrynowy-sad/#

 

Chwytająca za serce, ponadczasowa historia miłosna przesycona zniewalającym zapachem morza i cytrynowego sadu.

Ciepła opowieść o sile współczucia osadzona w zjawiskowej scenerii urokliwych Gór Santa Monica

Minęło już pięć lat, od śmierci córki i męża Julii, którzy zginęli w tragicznym wypadku samochodowym. Mimo upływu czasu kobieta nadal nie może się pogodzić z utratą najbliższych. Kiedy przyjeżdża w odwiedziny do swego wuja w Malibu, jedyne czego pragnie, to zaznać świętego spokoju i zapomnieć o dręczącym ją żalu i smutku.

Pewnego dnia poznaje przystojnego Roberto – imigranta meksykańskiego pochodzenia pracującego w cytrynowym sadzie wujka Julii. Kobieta dostrzega w mężczyźnie bratnią duszę, która również cierpi po stracie ukochanej osoby. Dziwnym trafem okazuje się, że córeczka Roberto zaginęła dokładnie pięć lat temu i od tamtej pory ślad po niej zaginął.

CZY JULIA I ROBERTO ODNAJDĄ W SOBIE SIŁĘ, BY NA NOWO OTWORZYĆ SWOJE SERCA I ZAZNAĆ UCZUCIA NAMIĘTNEJ MIŁOŚCI?

CZY TRAGICZNE PRZEŻYCIA, JAKICH OBOJE DOŚWIADCZYLI, ZBLIŻĄ ICH DO SIEBIE?

CZY ROBERTO ODNAJDZIE SWOJĄ UKOCHANĄ CÓRECZKĘ?

Zjawiskowa opowieść o sile miłości, potędze współczucia oraz wiary w moc budowania wszystkiego od nowa…

Luanne Rice – bestsellerowa autorka ponad trzydziestu powieści. Ich tematyka najczęściej dotyczy miłości, relacji rodzinnych, natury oraz morza. Jej książki zostały przetłumaczone na ponad dwadzieścia języków. Wiele z nich zekranizowano. Luanne mieszka w Nowym Jorku, choć dosyć często bywa też w Kalifornii Południowej.

 

 

Złota godzina

Sara Donati

 

 

Książkę znajdziecie:

http://www.wydawnictwokobiece.pl/produkt/zlota-godzina/#

 

NAPISANA Z ROZMACHEM EPICKA SAGA O DWÓCH LEKARKACH SZUKAJĄCYCH SWEGO MIEJSCA W ŚWIECIE, W KTÓRYM REGUŁY GRY USTALAJĄ JEDYNIE MĘŻCZYŹNI

Dwie kuzynki – Anna i Sophie Savard – nigdy nie żyły w konwencjonalny, tradycjonalistyczny sposób. Osierocone w dzieciństwie, były wychowywane przez owdowiałą ciotkę Quinlan w ich ukochanym Waverley Place w centrum Manhattanu. Mimo że bardzo się od siebie różnią – Anna jest odważna i wygadana, ma jasną karnację i ciemne włosy, Sophie zaś to spokojna i pełna wdzięku młoda kobieta, o ciemno-miodowym kolorze skóry oraz kasztanowych włosach – obie łączy ta sama historia, więzy krwi oraz dążność do przełamywania norm i konwencji.

Anna jest chirurgiem, Sophie zaś – położną. To jednak niełatwy czas dla kobiet lekarek. Jest rok 1883, Nowy Jork. Oszałamiające bogactwo współistnieje z niewyobrażalnym ubóstwem, a społeczeństwo przechodzi ogromne zmiany. Z jednej strony miasto rozwija się w zawrotnie szybkim tempie, z drugiej – wpływy zyskują obrońcy wiktoriańskiej moralności. Na drodze kobiet staje Anthony Comstock – niebezpieczny człowiek, który celem swojego życia uczynił zwalczanie wszelkich przejawów nieprzyzwoitości, zwłaszcza aborcję. Mimo tych przeciwności losu Anna i Sophie kochają swoją pracę. Robią wszystko, by zwalczać nierówności społeczne i pomagać uciśnionym kobietom.

CZY JEDNAK ODWAGA I MIŁOŚĆ WYSTARCZĄ, BY KOBIETY ODNIOSŁY W TEJ WALCE SŁUSZNE ZWYCIĘSTWO?

Sprawnie napisana, (…) intrygująca saga historyczna, która wlewa życie w ducha emocjonującej przeszłości – „Booklist”

Niezwykle klimatyczna i wciągająca – „Kirkus Reviews”

 

 


O autorze
ministat liczniki.org
Blogi o literaturze genis.pl Blogi o literaturze genis.pl Recenzje Agi Blogi