Blog o dobrej literaturze, poezji, o miłości do słowa pisanego

Zapowiedzi

piątek, 24 lutego 2017

 

 

 https://ridero.eu/pl/books/wpadki/

 

 

Dlaczego nie mamy problemu z odmianą nazwiska Tadeusza Kościuszki, a z nazwiskami: Ziobro lub Poroszenko już tak? Dlaczego niektórzy uparcie wysyłają „maila” i „SMS-a”? Kiedy mundial to mundial? Jak wymawiamy „boeing”, jak akcentujemy „muzeum”? I dlaczego lepiej, żeby wiatr był tylko jeden. To także cała prawda o słynnym już „wziąć” i osławionym „wziąść”. Anegdoty redakcyjne, wpadki polityków i biznesmenów, także zasady językowe, żeby nie powiedzieć „mapa drogowa”. Inaczej mówiąc: „must have”!

 

Ta książka ukazała się z okazji Międzynarodowego Dnia Języka Ojczystego — 21 lutego. Rozdziały wrzuciłam tu — do systemu — zaraz po zabawie sylwestrowej, potem sama łamałam tekst, sama nawet zaprojektowałam okładkę do egzemplarzy próbnych, oddałam książkę w ręce fachowców (w tym językoznawcy — profesora Andrzeja Markowskiego), poprawiałam. Potem zamówiłam okładkę u pani grafik z wydawnictwa. Cel: zdążyć przed 21 lutego. Wszystko udało się dużo wcześniej — w Walentynki dotarły do mnie dwa duże pudła z książkami, które chciałam wręczać od siebie i choć byłam pewna, że to zacznie „proces wydawniczy”, był to ostatni punkt. Najpierw ukazała się książka elektroniczna. Przyznaję dreszcze były. A teraz mogę serdecznie powitać na stronie mojej książki. :-)

 

 

 

Marta Kielczyk


Dziennikarka telewizyjna i radiowa. Od lat związana z Panoramą w TVP2, także z TVP Info. Dziennikarskie szlify zdobywała w Polskim Radiu, w „Sygnałach dnia”. To tam zapracowała na tytuł „Chryzostoma” za poprawną polszczyznę. Zdobyła też tytuł Mistrza Mowy Polskiej, zasiada w Kapitule konkursu. Członek Zespołu Języka Mediów w Radzie Języka Polskiego przy Polskiej Akademii Nauk. Prowadzi videoblog o poprawności językowej w mediach pt. „Z DACHU”.

 

FRAGMENT KSIĄŻKI

„Mówi się pieszo, a nie na piechotę” — zwrócił mi uwagę redaktor radiowy, gdy byłam jeszcze zawodowo nieopierzona. Radiowcy zawsze brylowali w wiedzy tajemnej języka elitarnego, a nawet zawsze byli bardziej wymagający niż sami językoznawcy. Ci dopuszczają formę „na piechotę” (NSPP). Zwłaszcza gdy mówimy na przykład o skomplikowanych operacjach obliczeniowych bez kalkulatora albo specjalnego programu kalkulacyjnego.

Nie zmienia to faktu, że od radiowców zawsze można było ciekawych rzeczy się dowiedzieć, a ja, kiedy do nich dołączyłam, niby tyle już wiedziałam o poprawnej polszczyźnie, tyle już wygrałam potyczek językowych — i na studiach i na szkolnych olimpiadach, na konkursach krasomówczych i recytatorskich, a zawsze jeszcze znalazło się coś, co otwierało mi oczy. I choć „na piechotę” jest dopuszczone, od tamtej pory wydaje mi się mniej eleganckie i wybieram „pieszo”. Co niestety faktycznego dystansu do pokonania nie skraca…

[...]

Jak już byłam taka mądra, zjadłam wszystkie rozumy, zdobyłam wszelkie możliwe karty mikrofonowe, tytuł Mistrza Mowy Polskiej i wszystkie miny czyhające w polszczyźnie miałam dzięki radiowcom opanowane, bo codziennie głośno w redakcji były omawiane (zwłaszcza umiejętności językowe polityków) popisałam się tą wiedzą w telewizji. I w czasie jednego z moich pierwszych wydań Panoramy poprawnie odmieniłam słowo „procent” — mówiąc: „procentu”. Po wyjściu ze studia w reżyserce usłyszałam: „Ale mówi się «procenta»”. Na co wytłumaczyłam dzielnie, że to powszechny błąd. Wprawdzie powielany i przez polityków i przez komentatorów, czasem nawet przez dziennikarzy, ale jednak błąd.

Tyle że Widzowie mogli przecież pomyśleć tak samo i zamiast słuchać informacji, zajęli się być może analizowaniem poprawności tej formy. I skapitulowałam. Potem tak budowałam zdania, żeby wymusić poprawnie niebudzący wątpliwości mianownik, tym samym nie używać dopełniacza.

Po latach niektórzy językoznawcy zaczęli w prasie przymykać oko na formę „procenta”. Ale podczas konsultacji tej książki profesor Andrzej Markowski napisał w uwagach: „Nie znam takich.”


 

13:56, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 13 lutego 2017

 

 

Już 1 marca swoją premierę będzie miał międzynarodowy bestseller „Chata” w okładce filmowej :)

 


 

 

 

 



Premiera: 1 marzec

Wydawnictwo: Nowa Proza

Stron: 288


Podczas rodzinnych wakacji zostaje porwana Missy, najmłodsza córka Mackenziego Allena Phillipsa. Na pustkowiach Oregonu, w opuszczonej chacie, znaleziono ślady wskazujące na to, że ktoś ją brutalnie zamordował. Po czterech latach pogrążony w ogromnym smutku ojciec dostaje tajemniczy list. Wnioskuje, że napisał do niego sam... Bóg. W treści listu było zaproszenie do chaty, gdzie popełniono okropną zbrodnię na Missy. Wbrew rozsądkowi Mack postanawia pojechać do chaty i zmierzyć się ze swoimi największymi koszmarami. Jednakże to, co tam znajduje, na zawsze odmienia jego życie. Spędza w chacie weekend, uczestnicząc w czymś w rodzaju sesji terapeutycznej z Bogiem, nazywającym siebie Tatuśkiem, Jezusem, który pokazuje się pod postacią żydowskiego robotnika, i Sarayu, Azjatką uosabiającą Ducha Świętego. 

 

Ta niecodzienna książka to piękna historia o tym, jak Bóg przychodzi do nas wtedy, kiedy najbardziej go potrzebujemy. Nigdy nie zostawia nas tam, gdzie nas znajduje, jeśli się przy tym nie upieramy.

 

 

 

14:30, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 09 lutego 2017

 

 

 

 

 

W monachijskim kościele pada strzał. Ksiądz Adolf Rielke, powiązany z nazistami i organizacją Stille Hilfe, zostaje zamordowany. Tymczasem Anna Braun,wnuczka Adolfa Hitlera, pragnie jednego – odzyskać władzę odebraną jej dziadkowi.Demony przeszłości wychodzą z cienia. Jeszcze chwila, a hasło „Odyn zamiast Jezusa”,może stać się rzeczywistością…

Młoda Amerykanka Zoja Pietrowna i Serge Magdi, badacz prawosławnych ikon powiązany z tajemnym Bractwem Chryzmonu, mają coraz mniej czasu. Ścigani przez dwie największe agencje wywiadowcze świata, muszą odnaleźć mityczną Ewangelię Apostolic, zanim będzie za późno.

Czy Jezus i Maria Magdalena byli potomkami królewskiego rodu Dawida? Czy Protoewangelia jest przepowiednią, która spełnia się na naszych oczach? Czy na terenie Watykanu znajduje się kościół nazistów? I jaką rolę w tym wszystkim odgrywają amerykański i niemiecki wywiad?Druga część kontrowersyjnej książki „Ani Żadnej Rzeczy” to brawurowe połączenie thrillera, sensacji i powieści przygodowej. Symbole i szyfry, prowadzą w głąb historii,splatając się ze Starym Testamentem, kabałą i germańskimi mitami. Wszystkie drogi prowadzą do Izraela i grobu pewnego świętego, w którym ukryte są tajemnice Kościoła, których pragną wszyscy…

 

 

 

 

S. M. Borowiecky to Sandra Borowiecka. Rocznik 1988. Dziennikarka, autorka scenariuszy. Współpracowała min. z Radiem Kolor, TVN, TTV, Superstacją, Polsat News Dwa, Super Expressem, Gazetą Bankową, Uważam Rze. Po ogólnopolskim sukcesie reportażu „Wyzysk Polski” w 2013 roku, przekształciła reporterskiego bloga w niezależny magazyn reporterski Szpalta.com i wydawnictwo,które dziś wchodzą w skład Grupy Medialnej Szpalta. Obecnie pracuje nad reporterską książką na temat restytucji mienia żydowskiego w Polsce po 1997 roku.

 

 

Pierwsza część :)



Do recenzji - KLIK :)

13:34, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 26 grudnia 2016

 

 

 Premiera 1 lutego 2017 roku

 

Zginą wszyscy, gdy zginie jedno.

Władysław, Jaksa i Alba. Młody następca tronu, syn wielkiego rycerza i niewidoma kapłanka. Władysław rywalizuje z Jaksą, z czasem staje się bezwzględny i okrutny. Jaksa zaś nie chce być wojownikiem i w tajemnicy doskonali swoje magiczne umiejętności. Tymczasem magiczne moce Alby są coraz silniejsze. Może już wkrótce to ona stanie na czele pogańskiego buntu…
Nefas, tajemniczy sługa Krzywoustego, musi za wszelką cenę chronić wszystkich troje przed niebezpieczeństwem z zewnątrz i przed nimi samymi. Wiąże go złożona Trygławowi przysięga. Jeśli jej nie dotrzyma, tych troje młodych zginie. Nie chce jej złamać, bo wierzy, że dzięki pomocy mrocznego bóstwa uratuje z zaświatów jedyną kobietę, którą zdołał pokochać – szarowłosą Rangdę.

Polska w XII wieku to miejsce, gdzie magia miesza się z rzeczywistością, pogańscy bogowie rządzą losami ludzi, a kościelni dostojnicy i możni rycerze gotowi są zaprzedać duszę diabłu, by choć na chwilę zyskać władzę. 

 

Małgorzata Saramonowicz prowokuje, niepokoi, ale przede wszystkim po raz kolejny dowodzi, że historia może być doskonałą kanwą dla sagi fantasy. Od lektury Xiąg Nefasa nie sposób się oderwać.

 

 

 

KSIĄŻKĘ POLECAJĄ:

 

Przygody Nefasa, cudzoziemskiego kronikarza Krzywoustego, szpiega, maga i skrytobójcy. W tle bezlitosny świat słowiańskich wierzeń i demonów, jeszcze więcej intryg, krwi i zemsty sięgającej od naszego świata, aż po zaświaty.

JAROSŁAW GRZĘDOWICZ

 

Magia w „Xięgach Nefasa" jest jak klamra spinająca spiski, zdrady, miłość i zemstę. Nefas Niegodny, wiele razy spojrzy śmierci w oczy i nie zawaha się zstąpić do budzącej grozę krainy umarłych, Nawii. Krok w krok za nim podążą zjawy, upiory i demony przeszłości. Czy zdoła stawić im czoła? Przekonajcie się sami.

MAJA LIDIA KOSSAKOWSKA

 

Pełnokrwista opowieść o lawirowaniu wśród politycznych zagrywek, zmagania się na równi z militarnymi, jak i mistycznymi problemami, podlana gęstym sosem losów dynastii Piastów.

ANNA TESS GOŁĘBIOWSKA

Kawerna.pl

 


15:52, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Dodaj komentarz »
piątek, 18 listopada 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Już 23 listopada ukaże się książka Jasia Dąbrowskiego „Takie tam” (Wydawnictwo Insignis). Pisząc tę książkę miał podobny cel, co przy tworzeniu filmów na YT. Chciał aby na twarzy czytelników zagościł bezcenny uśmiech. Książka zabierze czytelników w podróż pełną wspomnień. Autor podpowiada też jak tworzyć filmiki i pracować nad swoim kanałem, jak pokonać nieśmiałość i nabrać pewności siebie. Stylizacje, przepisy, wspomnienia, zdjęcia z rodzinnych albumów i spotkań z fanami … To jednak nie wszystko. W książce znajdują się też interaktywne strony współdziałające z darmową aplikacją, dzięki której czytelnicy uzyskają dostęp do niepublikowanych materiałów, zabaw i wyzwań.

 

 

 

17:46, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 03 listopada 2016

 

 

 

Czytaj PL 12 bestsellerów za darmo, promocja czytelnictwa, jakiej jeszcze nie było!

 


 

12 e-booków, 8 audiobooków (z czego 2 to superprodukcje), tytuły, które sprzedały się na świecie w łącznym nakładzie 10 mln egzemplarzy – przez cały listopad każdy chętny czytelnik może je przeczytać (lub przesłuchać) ZA DARMO. Wszystko dzięki tegorocznej edycji Czytaj PL – prawdopodobnie największej na świecie akcja promująca czytelnictwo.

 

Akcja swoją skalą przebija pilotażowy projekt z zeszłego roku. Organizatorzy, Krakowskie Biuro Festiwalowe i platforma Woblink.com, liczą, że dzięki darmowym wypożyczalniom e-booków i audiobooków umieszczonym na ponad 600 nośnikach w 16 miastach oraz szerokiemu wejściu w świat wirtualny akcja dotrze do milionów Polaków. Do czytelników trafi za darmo 12 tytułów autorstwa m.in. Stephena Kinga, Davida Lagercrantza i Jacka Dukaja.

 


Na ulicach polskich miast można spotkać od 2 listopada darmowe wypożyczalnie e-booków i audiobooków. To wykorzystywane zazwyczaj w celach reklamowych citylighty na przystankach oraz plakaty. Na każdym z nich znajdują się kody umożliwiające bezpłatne wypożyczenie tytułów. Do pobrania zachęcają hasła, m.in.: „Co byś zrobił, aby otrzymać dostęp do 12 bestsellerów za darmo?” czy „Ten kod QR nie rozczarowuje”. Ale to nie wszystko. Użytkownicy będą mogli dzielić się kodami ze swoimi znajomymi za pomocą aplikacji, czynnie angażując się w promowanie czytelnictwa.

Ubiegłoroczny pilotaż w 6 miastach pokazał, że znaleźliśmy sposób na przekonanie do czytania. To niebanalna forma, duża skala i tytuły zarazem dobre, jak i popularne. W tym roku Czytaj PL To nie tylko akcja w pełni ogólnokrajowa, ale i zorganizowana na niespotykaną gdziekolwiek indziej na świecie skalę. Cieszę się, że przedsięwzięcie realizowane już od 4 lat rozwija się w tak błyskawicznym tempie – mówi Izabela Helbin, Dyrektor Krakowskiego Biura Festiwalowego, organizującego kampanię.

 

 

Kampania Czytaj PL jest innowacyjna nie tylko ze względu na swój zasięg i wykorzystanie przestrzeni miasta, ale także dzięki doborowi książek, wśród których znalazły się bestsellery i kultowe tytuły. Na kolekcję Czytaj PL składają się zarówno pozycje zaliczane do klasyki swoich gatunków, jak „Inne pieśni” Jacka Dukaja czy „Lśnienie” Stephena Kinga oraz nowe tytuły, jak „Trawers” napisany przez Remigiusza Mroza, określanego mianem najgorętszego nazwiska polskiego kryminału, „Co nas nie zabije” Davida Lagercrantza, następcy Stiega Larssona, czy „Czerwony kapitan” Dominika Dana, na podstawie którego nakręcono film z Maciejem Stuhrem w roli głównej. Na półce wirtualnej wypożyczalni znalazła się także biografia największego wizjonera XXI wieku Elona Muska i książki dla poszukiwaczy ciekawostek naukowych – „W rzeczy samej” Marka Miodownika, oraz dla miłośników języka polskiego i Pauliny Mikuły. Pulę dwunastu tytułów zamykają „Złodziejska magia”, czyli pierwsza część popularnej trylogii fantasy „Prawo millenium” Trudi Canavan, kultowy „Kajko i Kokosz. Szkoła latania”, popularna na całym świecie opowieść dla młodzieży o magicznym krześle stworzona przez Andrzeja Maleszkę oraz „Ósme życie” gruzińskiej pisarki Nino Haratischwili.

 

Osiem tytułów będzie dostępnych w dwóch wersjach, jako e-book oraz audiobook. Są wśród nich dwie superprodukcje, zrealizowane z rozmachem i nagrane z udziałem czołowych polskich aktorów. Po raz pierwszy w akcji udostępniamy również komiks. Książki dostępne w tej edycji akcji Czytaj PL! sprzedały się na całym świecie w łącznym nakładzie 10 milinów egzemplarzy, mogę więc powiedzieć z pełnym przekonaniem, że to absolutne bestsellery - mówi Paweł Polański z platformy e-bookowej Woblink.com, współorganizatora akcji.

 

 

 

Ponieważ Woblink przygotował na potrzeby tegorocznej edycji zupełnie nową aplikację mobilną, użytkownicy mogą korzystać z wielu nowych funkcji. Obecnie do wypożyczenia wszystkich książek wystarczy jeden kod. Co jednak z osobami mieszkającymi poza wyznaczonymi miasta? Okazuje się, że oni także mogą pozyskać dostęp do książek. Wprowadzona została funkcja umożliwiająca zaproszenia do akcji 5 znajomych - dzięki temu oni od razu otrzymają dostęp do kolekcji e-booków i audiobooków. Aby skorzystać z darmowych książek należy ze sklepu App Store (https://itunes.apple.com/pl/app/woblink/id397088621) lub Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.woblink.reader&hl=pl) pobrać aplikację Woblink i przejść do zakładki Czytaj PL. Następnie można już skanować kody QR dające darmowy dostęp do konkretnych książek i zapraszać do akcji znajomych. Czytaj PL trwa od 2 do 30 listopada. Lokalizator darmowych wypożyczalni e-booków można znaleźć na stronie www.czytajPL.pl

 

Organizatorzy: Krakowskie Biuro Festiwalowe jako operator programu Kraków Miasto Literatury UNESCO oraz platforma Woblink.com.

 

Wydawcy: Audioteka, Filia, Galeria Książki, Karakter, Media Rodzina, Prószyński i S-ka, , Sound Tropez, Świat Książki, Wydawnictwo Literackie, Wydawnictwo Otwarte, Znak

 

Miasta partnerskie: Częstochowa, Gdańsk, Katowice, Poznań, Toruń, Wrocław

 

Partnerzy: Instytut Książki

 

Patron medialny: Lubimy Czytać

 

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa

 

 


 

11:22, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Komentarze (2) »
piątek, 21 października 2016

 

 

 

2 listopada nakładem Wydawnictwa Replika ukaże się książka TRAINSPOTTING ZERO Irvine'a Welsha, autora kultowego Trainspotting. Trainspotting ZERO jest prequelem wydarzeń przedstawionych w znanej powieści Welsha, na podstawie której powstał głośny film z Evanem McGregorem. W przyszłym roku zaś do kin trafi sequel filmu.

 

 

 

Bohaterowie Trainspotting powracają! 

Życie Marka Rentona zdaje się biec zwyczajnym torem: uczelnia, śliczna dziewczyna, a nawet pewien status społeczny. Jednak po śmierci młodszego brata wszystko po kolei mu się rozpada, a on sam zaczyna szwendać się ze starymi kumplami. Sick Boy, Spud Murphy, Tommy Lawrence, Matty Connell oraz Franco Begbie szybko wciągają go w swoje szalone plany. 

Irvine Welsh ponownie zabiera nas do Edynburga lat 80., do epoki thatcherowskiej – wysokiego bezrobocia, kiepskich widoków na przyszłość, do czasów, kiedy kasa i dragi były trudne do zdobycia. Stworzona przez niego barwna ekipa miota się pomiędzy kolejnymi mrocznie komicznymi nieszczęściami. Mocna, ujmująca powieść Trainspotting Zero − za sprawą pieprznego języka i chropawego humoru − wyśmienicie odtwarza zawrotny zjazd na dno głównych bohaterów. 

 

 

 

 

Prequel kultowego bestsellera Trainspotting to powieść porywająca, która w ujmujący sposób ukazuje, jak stworzeni przez Welsha barwni szubrawcy zbłądzili po raz pierwszy.

 

 

 


12:05, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Dodaj komentarz »
środa, 19 października 2016

 

 

 

 

Wczoraj miała miejsce premiera najnowszej powieści Hanny Greń "Otulone ciemnością". Cieszę się, bo czytałam "Cynamonowe dziewczyny" i wiem, jaki warsztat ma autorka, czego szukać w Jej książkach. Dlatego z niecierpliwością wyczekiwałam na ciąg dalszy zagadek kryminalnych do rozsupłania przez bohaterów autorki.

„Cynamonowe dziewczyny”, to nie tylko sprawnie napisany, ale też przemyślany kryminał. Znakomite dialogi, język odpowiednio dopasowany do każdej z postaci. Niby prosty, czytelny, ale niepozbawiony slangu, akcentu, czy inwektyw i przekleństw. Autorka wykazała się znakomitym, profesjonalnym znawstwem poszczególnych elementów śledztwa, analitycznym podejściem do każdej jego części, a nawet kamuflażu. Potrafi w iście mistrzowski sposób zbić czytelnika z tropu i dawkować emocje, czy chęć odkrycia wreszcie prawdy.

http://nietypowerecenzje.blox.pl/2016/07/8222Cynamonowe-dziewczyny8221-Hanna-Gren.html

 

 

 

Co zatem przygotowała dla czytelników autorka?

 

 

Komisarz Benita Herrera, po raz pierwszy w swojej karierze, staje przed zadaniem wytropienia seryjnego mordercy. Jego ofiarami są wyłącznie kobiety, a ze względu na charakterystyczne ułożenie zwłok, przestępca otrzymuje przydomek Całunnik. 
W wyniku śledztwa Benita odkrywa, że wszystkie ofiary łączy jedna rzecz – znajomość z niejakim Aleksandrem Podżorskim, dobrze znanym w kręgach cieszyńskiej i wiślańskiej policji jako eksgangster. Nie ulega wątpliwości, że jest on w jakiś sposób powiązany ze sprawą Całunnika. Choć były przestępca natychmiast trafia na celownik pani komisarz, wszystko wskazuje na to, że nie mógł on popełnić żadnego z morderstw. A może to tylko zauroczenie zaciemnia osąd Benity? 
Policjantka decyduje się poprosić o pomoc przyjaciela z Wisły, Konrada Procnera, który miał już wcześniej do czynienia z seryjnymi zabójcami. Czy wspólnymi siłami, z pomocą przyjaciół, uda im się schwytać szaleńca, zanim ten zakończy swoją „świętą misję”? 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

Książkę znajdziecie tu:

http://www.replika.eu/index.php?k=ksi&id=623

 

 

 

Zachęcam Was do tego, by wypatrywać recenzji na blogu, bowiem jako z patronów będę książkę polecała i pojawi się na pewno konkurs, w którym do wygrania będą dwa egzemplarze powieści :)


14:08, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 26 czerwca 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Autodestrukcja”
Alan, niedoszły reżyser filmowy, marzy o wolności, wrażliwa artystka Anja nie może pokonać strachu przed publicznym występem, a Patryk chce wreszcie być bogaty. Mimo starań ich życie coraz bardziej zaczyna przypominać tworzony przez Anję obraz, który pokrywa czarna maź. Pogoń za oddalającymi się marzeniami i nieustanne zderzenia z rozczarowującą rzeczywistością stopniowo powodują poczucie coraz większej utraty kontroli nad życiem. Alan nie wytrzymuje napięcia i zabija żonę?

Niepokojąca książka o emocjach, naiwności i marzeniach.

 

 

Premiera już 02 lipca! 

 


 


 


13:55, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Komentarze (1) »
niedziela, 19 czerwca 2016

 

 

 

 

Tych dwoje wspaniałych autorów już nie raz gościło na łamach mojego bloga. Tym razem w nowej, odświeżonej szacie graficznej i uaktualnionej wersji ukazały się "Magiczne góry" z moim skromnym udziałem, gdzie na trzeciej stronie zamieszczono moją rekomendację:

"Bułgaria to kraj kontrastów, bogatej historii i ciekawych tradycji, legend dzięki którym turystów wciąż przybywa. (...)Ten region w bardzo ciekawy i jedyny sobie sposób przedstawiają nam Skarlet i Albert w kolejnej pozycji z cyklu „Bułgaria znana i nie znana”.

 

 

 

E-book dostępny jest już od 14 czerwca!


 


 

Moja recenzja:

http://nietypowerecenzje.blox.pl/2015/11/8222Magiczne-gory8221-Skarlet-i-Albert-z-cyklu.html

22:47, toksiazki12 , Zapowiedzi
Link Dodaj komentarz »
 
1 , 2
O autorze
ministat liczniki.org
Blogi o literaturze genis.pl Blogi o literaturze genis.pl Recenzje Agi Blogi